Fråga: Vilken är den bästa Hampa/Cannabinoid produkten?
Svar: Varje person reagerar annorlunda på olika Hampa/Cannabinoid produkter. Denna fråga kan endast besvaras utifrån individen själv. En person som upplever en lugnande och smärtstillande effekt med en produkt, kan vara stimulerande och energigivande för någon annan. Det är individens egna specifika neurokemi och psykiska tillstånd som avgör vilken effekt en Hampa/Cannabinoid produkt har på sinne, kropp och själ. Vi rekommenderar alla att prova sig fram och hitta den produkt som fungerar bäst för en själv.

Fråga: Vilken procenthalt ska jag välja?
Svar: Vissa personer behöver starkare produkter med högre Cannabinoid halter medans andra fungerar bättre med lägre Cannabinoid halter. Allt beror på individens tillstånd. Normalt sett om du har grövre problem, så rekommenderar vi högre Cannabinoid halter.

Fråga: Vad är skillnaden mellan Alkemisk & Spagyrisk?
Svar: Dessa produkter är extraherade med vår specialbyggda soxhlet utrustning. Skillnaden mellan dessa två är att i den spagyriska så har vi extraherat och lagt till mineralsalterna från hampans fibrer. Denna process omvandlar extraktet och gör det mer vattenlösligt och biotillgängligt. Spagyriska produkter är snäppet vassare än Alkemiska produkter, och kräver mer tid och hantverk. Priset är därför lite dyrare.

Fråga: Är era Hampa/Cannabinoid produkter fullspektrum?
Svar: Ja! Hampans alla ämnen är extraherade och finns med i våra extrakt.

Fråga: Är er olja testad i laboratorium?
Svar: Ja! Vi skickar alla våra batcher till företaget Fundación CANNA i spanien för oberoende tester. https://www.fundacion-canna.es/en

Fråga: Hur mycket skall jag dosera?
Svar: Se doseringsanvisningen som följde med i din order. Eller kontakta kundtjänst.

Fråga: Har era produkter hög biotillgänglighet?
Svar: Hampa/Cannabinoid produkter som marknadsförs med “Högre biotillgänglighet” behöver inte vara bättre. Många av dessa produkter har omvandlats kemiskt i ett labb för att ändra molekylstrukturen och göra dem mer biotillgängliga och vattenlösliga. Dessa produkter är väldigt skarpa i sin effekt och skapar oftast trötthet och dåsighet. Våra produkter har framställts helt naturligt och har inte ändrats i ett labb. Vi använder istället naturliga processer för att höja biotillgängligheten, som t.ex. spagyriska metoden och ekologisk 96% etylalkohol. Effekten av våra produkter är därför betydligt mjukare, behagligare och energigivande till skillnad från andra tillverkare.

Fråga: Kan jag bli “hög” av era Hampa/Cannabinoid produkter?
Svar: Nej. Vi använder endast EU-godkänd industrihampa. Våra produkter kan därför inte ge dig någon berusningseffekt. Det är endast THC som kan skapa berusning och industrihampa innehåller max 0,2% THC.

Fråga: Är Hampa & Cannabinoid produkter lagliga?
Svar: Ja, det krävs inget tillstånd för att köpa NirVara’s Hampa/Cannabinoid produkter. Dessa produkter är baserade på EU-godkänd industrihampa.

Fråga: Kan era produkter ge utslad på drogtester?
Svar: Alla våra Hampa/Cannabinoid produkter innehåller industrihampans naturliga 0.2% THC halt. Om du använder någon av våra produkter och gör urinprov, så finns det därför en risk att få positivt utslag för cannabis. Även Hampa/Cannabinoid produkter som är THC-fria kan ge utslag då vissa tester reagerar på alla cannabinoider.

Om du testar positivt, så säger du bara att du använder ett lagligt hampa baserat kosttillskott som produceras i Sverige. Visa dem produkten och vår hemsida.

Om du befinner dig på en arbetsplats där de tillämpar drogtester/urinprov, så kan du berätta för din arbetsgivare att du intar ett lagligt kosttillskott från industrihampa och kan därför få positivt utslag för cannabis. Visa dem produkten och vår hemsida.

Fråga: Är Hampa detsamma som Medicinsk Marijuana?
Svar: Nej. Industrihampa är en Cannabis variant som är framtagen att ha endast 0,2% THC som är det psykoaktiva ämnet med berusningseffekt. Medicinsk Marijuana har en betydligt högre THC-halt än Industrihampa.

Fråga: Kan jag köra bil efter att jag har använt era produkter ?
Svar: Absolut. Våra produkter är inte psykoaktiva.

Fråga: Finns det några bieffekter?
Svar: Nej, Hampa/Cannabinoid produkter ger inga bieffekter. Däremot kan du få såkallade utrensningssymptom. Detta är positivt och innebär att ditt endocannabinoida system har aktiverats och att din kropp håller på att balansera sig själv. Utrensningssymptom är en naturlig reaktion och går vanligtvis över inom ett par dagar. Om symptomen håller i sig, så kan det vara bra att minska doseringen eller ta ett uppehåll några dagar.

Fråga: Vilka hampa sorter använder ni och vart kommer dem ifrån?
Svar: Vi köper endast in ekologiskt plantmaterial av sorten Fedora, från kontrollerade odlingar i EU.

Fråga: Hur lång hållbarhet har NirVara’s Hampa/Cannabinoid produkter?
Svar: Våra produkter bör förvaras svalt och mörk. Hållbarheten på en öppnad flaska är ca 1-2 år i kylskåp. En oöppnad flaska håller längre, ca 2-4 år. Vattenlösliga produkter, Kapslar och Salva håller betydligt längre!

Fråga: Min beställda produkt har gått sönder under frakten, vad gör jag?
Svar: Ta ett kort på din produkt. Maila oss bilden tillsammans med en beskrivning och ditt ordernummer till: info@nirvara.se så hjälper vi dig!

Fråga: Hjälper era produkter mot cancer och andra sjukdomar?
Svar: Vi får tyvärr enligt svensk lag inte påstå att Hampa/Cannabinoider hjälper mot fysiska eller psykiska åkommor. Vi ber därför alla våra kunder/användare att göra sin egen bedömning. Vi hänvisar till all information som finns på internet.

Fråga: Hur blir jag återförsäljare av era produkter?
Svar: Du kontaktar oss om att bli återförsäljare. Våra produkter finns idag i många butiker runt om i landet, även utomlands. Gå till vår sida för återförsäljare för mer information.

OBS! Våra produkter är inte avsedda att diagnostisera, behandla, bota eller förebygga sjukdomar.