Fler bilder

Artikelnummer:FP390
289,00 kr

Fytoplankton är en unik mikroalg med en ovanligt rik näringsprofil.


I jämförelse med alger såsom chlorella och spirulina, erbjuder fytoplankton en rad unika egenskaper. Bortsett från ett imponerande spektrum av aminosyror, klorofyll, vitaminer, mineraler och spårämnen är fytoplankton unik eftersom den innehåller väsentliga mängder av omega-3 fettsyran EPA. Varje gram av fytoplankton innehåller ca 70 mg EPA. Detta innebär att 3/4 gram fytoplankton täcker det dagliga rekommenderade intaget av EPA.

Du tjänar 289 Bonuspoäng om du köper denna produkt

Bonuspoäng på alla inköp
- Betala mot faktura, när varan kommit
- Delbetala 3, 6, 12 eller 24 månader
- Banköverföring
- Kortbetalning med Payson
- Betala med Swish
- Gratis rådgivning 070-790 21 86

Detaljer

Fytoplankton en riktig superfood

Fytoplankton är en unik mikroalg med en ovanligt rik näringsprofil. I jämförelse med alger såsom chlorella och spirulina, erbjuder fytoplankton en rad unika egenskaper. Bortsett från ett imponerande spektrum av aminosyror, klorofyll, vitaminer, mineraler och spårämnen är fytoplankton unik eftersom den innehåller väsentliga mängder av omega-3 fettsyran EPA. Varje gram av fytoplankton innehåller ca 70 mg EPA. Detta innebär att 3/4 gram fytoplankton täcker det dagliga rekommenderade intaget av EPA.

En naturlig form av Omega-3 och mycket mer

De flesta har hört talas om vikten av att få i sig tillräckligt med omega-3-fettsyror. Det som gör fytoplankton till en god källa av omega-3 är dess biotillgänglighet. Biotillgänglighet är kroppens förmåga att absorbera och utnyttja näringsämnen. Ämnen i sin mest naturliga form har kroppen mycket lättare för att ta upp och har då en större biotillgänglighet. Vi äter fisk då det brukar sägas att fisk innehåller en större mängd omega 3 men vad är det fiskarna äter? Fiskarnas omega-3 kommer ifrån att de äter just fytoplankton och då fytoplankton är längst ner på näringskedjan innehåller det ett av de mest naturliga formerna av Omega-3.

Bioreaktor teknologi garanterar en mycket ren och säker produkt

Fytoplankton är en viktig näringskälla för många marina djur och är tack vare den senaste fotobioreaktor tekniken nu tillgänglig för människor. Med den nya tekniken kan vi nu hoppa över ett steg i näringskedjan och vi är inte längre helt beroende av fisk eller fiskolja för att få i oss Omega-3. Detta är goda nyheter för vegetarianer och veganer, men ger också en produkt fri från föroreningar och med hög biotillgänglighet . Av de 40,000+ arter av fytoplankton som finns är det bara ett fåtal som är lämpliga för just mänsklig konsumtion. Års forskning av mikrobiologer och dietister har visat att en specifik art skiljer sig på grund av dess näringsprofil: Nannochloropsis Gaditana. Detta är den typ som nu odlas i tekniskt avancerade fotobioreaktorer. Med hjälp av naturligt solljus och fotosyntes, kan fytotplankton växa fritt utan konkurrens från andra alger och sedan slutligen skördas och torkas.

Hållbart och bra för miljön

Tack vare att fytoplankton på ett effektivt sätt kan ersätta fisk och fiskolja som en rik källa till omega-3 så kan vi även slå ett slag för miljön. Det stora problemet med utfiskning i världshaven bara ökar och vi måste tillsammans hjälpas åt innan det är försent. Fytoplankton är ett steg mot ett hållbarare och hälsosammare omega-3 tillskott som är bra både för människa och samhälle.

Förslagen användning

Två till fyra kapslar dagligen, intages med vatten på tom mage eller 15 min före måltid.

Leveranstid
Beställning som inkommit före 14:00 skickas vanligtvis samma dag. Postens leveranstid är därefter 1-3 arbetsdagar.
Vi kan tyvärr inte påverka eventuella förseningar hos posten, men vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa dig som kund.

Fraktpris
Normalt - 35 kr
Order över 500 kr skickas fraktfritt!

Ordrar inom EU har en fraktkostnad på 99 kr. De skickas fraktfritt vid beställningar över 500 kr.